Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita-taller
Què va significar la modernitat burgesa?

L'exposició interactiva que s'exhibeix a la planta noble del museu la treballem a partir de diferents relats: l'arribada de l'electricitat, el rol de la dona burgesa i el feminisme, els avanços tecnològics aplicats dins de la llar, les noves sales de bany, etc. L'activitat sempre parteix de la visita als magatzems, el cor del museu —espai que acull les fonts primàries de la història: els objectes— partir del qual construïm plegats la memòria del passat.

 

Per a més informació: www.museualcover.com (EDUCACIÓ)

Competències presents

comunicativa, lingüística i audiovisual

artística i cultural

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


EXPOSICIÓ relacionada
Modernitat burgesa i Modernisme literari

La casa senyorial Ca Batistó contenidor del museu és un edifici històric totalment reformat i ple de sorpreses. Les estances més íntimes —que encara conserven la fisonomia original— són l’escenari ideal on recuperar la memòria de la modernitat burgesa, la història de l’edifici i dels qui hi van viure.

Passejant per la casa senyorial us explicarem una època, el moment en què es van implantar els avenços tecnològics dins la llar i la nova mentalitat burgesa que varen transformar els costums i el confort dins dels habitatges privats. El recorregut es planteja com una descoberta d’espais, la seva essència i privacitat, en què cada petit racó té el seu propi discurs.

Cada espai ens explica una història: els nous aparells de música mecànica, les modernes sala de bany i el vàter closet,  l’ús de l’electricitat en substitució del carbur, l’invent de la fotografia com un nou recurs per viatjar des de casa o perpetuar la imatge del nou grup social benestant, etc. Mentre que l’espai de la cambra dona veu a la dona moderna i el feminisme burgès, des de la intimitat.

Entra a l'exposició: http://museualcover.com/vida-burgesa/una-gran-sorpresa/

Comparteix
FITXA TÈCNICA
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador