Cercador d'activitats
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita-taller
Quins secrets amaguen les pedres?

Treballem per potenciar un programa educatiu capaç de difondre i fer valdre la nostra preuada col·lecció de fòssils marins del triàsic, únics al món. Desenvolupem en els infants i joves que ens visiten, diferents valors relacionats amb una experiència cultural entorn de la paleontologia.

En el taller interactuem amb l'exposició "Triàsic, explosió de vida" a partir de manipular fonts primàries, imaginar i reflexionar sobre paisatges desapareguts i plantejar hipòtesis de com era la vida passada. Tot plegat, amb l'objectiu final de construir el relat de la història de la vida al nostre planeta.

Per a més informació: www.museualcover.com (EDUCACIÓ)

Competències presents

comunicativa, lingüística i audiovisual

artística i cultural

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


EXPOSICIÓ relacionada
Triàsic, explosió de vida

L’exposició "Triàsic, explosió de vida" ens explica com eren les Muntanyes de Prades ara fa 240 milions d’anys i l’entorn dels pobles d’Alcover i Mont-ral gràcies a les restes dels animals marins fossilitzats que s’hi han trobat.

La col·lecció de peixos fòssils d’Alcover-Mont-ral és una de les més completes de Catalunya i —per la seva diversitat d’espècies— una de les més interessants a escala mundial per comprendre la fauna marina en l’època triàsica. La col·lecció mostra una interessant selecció de fòssils, com ara l’Alcoveria brevis —una espècie descoberta al nostre jaciment—, també un fòssil de medusa amb una increïble fossilització si tenim en compte que el 90% del seu cos està compost d’aigua. També hi destaca el Cosesaurus aviceps, un polèmic avantpassat d’un rèptil volador del Juràssic, o un dels insectes més antics de Catalunya.

 

Entra a l'exposició: http://museualcover.com/fossils-marins/unics-al-mon/

Comparteix
FITXA TÈCNICA
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador