Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita-taller
NOVETAT
Projecte de les caixes niu

Taller d’elaboració de caixes + visites de seguiment 

La mallerenga és un dels ocells insectívors més comuns dels boscos mediterranis. Durant la primavera, la seva nidificació depèn de l’existència de forats als arbres, que moltes vegades són escassos, donada la joventut de molts boscos, amb pocs arbres vells. La col·locació de caixes niu de fusta, fetes a mida per a ells, ajuda en gran manera a la seva reproducció en boscos joves i jardins. Construirem nosaltres mateixos les caixes niu, anirem a penjar-les als arbres i en podrem fer el seguiment per veure com nien i crien. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de Sikarra Nostra, agrobotiga i centre d’interpretació de la Segarra. 

Objectius

* Identificar, conèixer i valorar els valors naturals i culturals dels secans de Lleida i saber reconèixer el paper de l’agricultura i la ramaderia en la conformació d’aquests ecosistemes particulars.

* Reconèixer i valorar críticament la intervenció humana en el medi i el seu impacte al llarg del temps i adoptar compromisos individuals i col·lectius d’actuació en la protecció i millora del medi ambient. 

* Aprendre a identificar, observar i obtenir informació sobre on, quan i com crien els ocells. 

* Participar en l’elaboració, realització i avaluació de projectes relacionats amb aspectes rellevants de l’entorn natural i la seva conservació.

* Reconèixer en el medi natural, social i cultural els canvis i les oportunitats relacionats amb el pas del temps, comprendre algunes relacions de successió i simultaneïtat, de cronologia i durada, i aplicar aquests conceptes en la interpretació del present, la comprensió del passat i la construcció del futur.

* Participar activament en les propostes de l’activitat, valorar el diàleg i el treball en grup i mantenir una actitud de respecte vers els espais on es desenvolupen les activitats.

Què farem?

Visitarem el Centre d’Interpretació dels Secans de Lleida, on coneixerem, a través de l’explicació i el conte, les característiques que fan d’aquest paisatge un hàbitat idoni per a les aus estèpiques. Aprendrem a identificar-les i introduirem la importància de la seva conservació. Posteriorment, farem un taller de construcció de caixes niu de fusta i les anirem a penjar als arbres. Aquesta activitat és molt recomanable complementar-la amb tres sessions de seguiment de les caixes niu per observar el provés de nidificació i cria dels ocells/moixons durant la primavera, entre finals de març i principis de juny. Les sessions de seguiment s’integraran al Projecte NIUS de l’Institut Català d’Ornitologia (http://www.nius.cat/).

Competències presents

comunicativa, lingüística i audiovisual

artística i cultural

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
ci cm cs
Durada

3 hores + 3 visites de seguiment de 2 hores

Preu alumne

5€ taller + 6€ visites de seguiment

Preu grup

100€ taller + 120€ visites de seguiment (menys de 20 persones)

Museu

CASTELL DE CONCABELLA
T. 973 531 300

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador