Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Taller
Materials dipòsit d'aigua
Mans a les eines! Construïm els dipòsits d'aigua

El Museu de la Tècnica de Manresa proposa aquest taller a l'alumnat d'educació primària i secundària.

Taller de construcció que s'estructura en dues parts: una per aprendre com es fa la paret de carreu, com es fa un arc i com s'aguanten els ponts i aqüeductes de la Sèquia de Manresa. Ens posarem a les mans del mestre d'obres Marià Potó i agafarem les seves eines.

I després muntarem unes maquetes per veure la forma d'emmagatzematge i d'abastament d'aigua dels pobles i ciutats. Coneixerem de primera mà la construcció dels Dipòsits Vells de Manresa i aprendrem a valorar les propietats de l'aigua i com l'home ha aconseguit posar-la al seu servei.

Aquesta activitat està dividida en tres parts, una primera teòrica on s'explica als alumnes la història de l'edifici, i les característiques de la construcció. També se'n explica el funcionament. Seguidament es fa una visita a l'exposició i es mostren alguns dels elements que s'utilitzaven quan els dipòsits estaven en funcionament. Després es quan entra en acció la part més pràctica amb el muntatge de l'arc i l'experimentació amb les maquetes del dipòsit.

Competències presents

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic


EXPOSICIÓ relacionada
La Sèquia i l'aigua

Una exposició on s'explica la importància de l'aigua i concretament del canal que des del segle XIV porta l'aigua a la ciutat de Manresa. També es mostra el sistema d'abastament d'aigua i altres formes d'aprofitament hidràulic.

Comparteix
FITXA TÈCNICA
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador