Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Taller
Ludi Puerorum

Empúries proposa aquest taller a l'alumnat d'educació primària i secundària.

En aquest taller apropa els infants al coneixement de la importància que el joc tenia en l'antiga cultura romana, tot mostrant-los el gran univers lúdic romà, que abraça una gran varietat de jocs i activitats per a totes les edats i gustos. D'una manera divertida i dinàmica els nens s'apropen a les particularitats del conext històric de l'antiga Roma, i a les formes de vida i comportaments dels romans. 

Habilitats que desenvolupa: reconèixer els esports, les danses i els jocs com a elements socioculturals i lúdics; conèixer els jocs i espectacles públics durant l’antiguitat romana; conèixer els tipus de jocs que practicaven els nostres avantpassats i fer-ne una comparació amb els actuals: experimentar el plaer i la satisfacció pròpia del joc; participar en la vida col•lectiva tot respectant les normes de convivència; desenvolupar un gran ventall d’habilitats entre les que destaquen el raonament lògic, l’agilitat mental i la capacitat estratègica; educar les emocions per tal de prevenir l’aparició de sentiments com la frustració o la falta d’autoestima.

Competències presents

artística i cultural

social i ciutadana


Una comarca de museu. Itinerari escolar per gaudir de l’Alt Empordà a través dels seus museus. Un recurs pel professorat per tal de facilitar-los la seva tasca educativa, apropant a través d’una selecció i seqüenciació les activitats educatives de 8 museus que es troben a la comarca en funció del currículum escolar i la nova mirada competencial. Per a més informació, truqueu al telèfon del Museu. 

Programa Alt Empordà a fons. Les escoles i els instituts de l’Alt Empordà poden acollir-se a aquest programa del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, pel qual tenen gratuït el monitoratge de dos grups per centre durant el curs escolar. Per a més informació, truqueu al telèfon del Museu.
Comparteix
FITXA TÈCNICA
ci cm cs eso es2
Durada

1 hora i 45 minuts

Preu alumne

3,60€ per alumne/a (grups superiors a 20 alumnes)

Preu grup

72€ (grups de 20 alumnes o menys)

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador