Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Taller
NOVETAT
Llegim la vida dels romans
Llegim la vida dels romans
Llegim la vida dels romans

El Monestir de Sant Pere dels Galligants proposa aquest taller a l'alumnat d'educació primària.

L'epigrafia -inscripcions escrites sobre diferents suports, especialment de pedra o de bronze- té un valor destacable que la fa singular respecte a altres fonts de coneixement com poden ser els textos antics. I és que és una font de primera mà, sense reinterpretacions ni retocs, que ha desafiat el pas del temps i ens permet entrar de forma directa en aspectes de la civilització romana.

Els alumnes es convertiran en aquest taller en arqueòlegs investigadors per tal de poder interpretar el contingut de les inscripcions que trobem al monestir de Sant Pere Galligants. De manera lúdica i mitjançant els textos epigràfics, descobriran la vida de diferents personatges de la Girona romana, les diferents classes socials que existien a l'antiga Roma i diversos aspectes relacionats amb aquesta societat.

Habilitats que desenvolupa: fomentar un comportament participatiu i de respecte envers el grup, crear un hàbit de rigor i d'ordre en el treball individual i en grup; motivar l'interès pel passat a partir de la participació pràctica; sensibilitzar l'alumnat sobre la importància de la conservació del patrimoni com a memòria històrica. 

Competències presents

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
ci cm cs
Durada

2 hores

Preu alumne

3€ per alumne/a (grups de 21 a 30 alumnes)

Preu grup

60€ (grups de 20 alumnes o menys)

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador