Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita-taller
L'enigma de Mir Geribert
L'enigma de Mir Geribert

El Conjunt Monumental d'Olèrdola proposa aquesta visita-taller a l'alumnat d'educació primària i secundària. 

Aquesta proposta didàctica té per objectiu difondre l'Olèrdola Medieval a partir d'una activitat que combina una visita al conjunt històric, plantejada per resoldre una investigació històrica, amb un taller d'escriptura medieval. Els alumnes hauran de desxifrar un missatge ocult en uns pergamins d'època medieval que condueix a la troballa d'un objecte amagat. Per desxifrar-lo, hauran de practicar l'escriptura sobre pergamí amb càlam, un dels utensilis que es feien servir a l'Edat Mitjana.

L'activitat vol transmetre a l'alumnat les diferents formes que té l'historiador de conèixer el passat, ja sigui a través de restes materials (arqueologia) o bé a través de fonts escrites antigues (paleografia), així com fomentar el concepte d'interdisciplinarietat, és a dir, com les dues ciències poden treballar conjuntament per assolir un millor coneixement de la història.

Habilitats que desenvolupa: capacitat d'observació del medi natural, comprensió de contexto complexes humans i presa de consciència del pas del temps, de la història i del valor del patrimoni.   

Comparteix
FITXA TÈCNICA
cs eso es2
Durada

1 hora i 30 minuts

Preu alumne

3€ per alumne/a (grups superiors a 20 alumnes)

Preu grup

60€ (grups de 20 alumnes o menys)

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador