Cercador d'activitats
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita guiada
Descobrint les fonts d'energia
Descobrint les fonts d'energia
L'energia i la vida quotidiana
El mNACTEC proposa aquesta visita per a l'alumnat d'educació primària. 
 
Visita temàtica per a conèixer la utilització de l'energia en les activitats diàries i com ha variat la font d’energia al llarg del temps.
Competències presents

aprendre a aprendre

coneixement i la interacció amb el món físic


EXPOSICIÓ relacionada
Enérgeia

Exposició sobre l'energia, motor imprescindible de la industrialització que permet comprendre la importància de la utilització de les fonts d’energia al llarg del temps. Per a fer més intel·ligibles els conceptes, la mostra compta amb importants objectes històrics de gran format com la turbina Fontaine, les màquines de vapor, un interruptor de grans dimensions, maquetes com la del Vapor Vell de Sants, experiències interactives anomenades “punts grocs” que van des del pla inclinat fins al funcionament de les turbines i a experiències amb electricitat. Entre les experiències cal destacar les demostracions que es realitzen a la Gàbia de Faraday. A més, configuren aquesta exposició diversos audiovisuals. L’exposició ocupa uns 3.000 m2 i s’estructura en sis espais expositius:


1. Energies de sang. 2. Aigua i Vent. 3. Vapor i Carbó. 4. Gas i petroli: l’energia dels fòssils. És l’espai més nou que dóna a conèixer el gas i el petroli des de la seva formació fins a la versatilitat d’usos, fent comprensibles l’origen, la producció i l’aplicabilitat. Disposa d’aplicacions pràctiques de les diferents fonts energètiques i el seu impacte ambiental i social. S’estructura en gas manufacturat, interactius per comprendre els motors de combustió interna, l’origen i formació del petroli i el gas natural; el petroli, amb els processos de tractament i les indústries que se’n deriven, com la petroquímica; nous usos del gas natural i una zona de reflexió sobre els combustibles fòssils i el medi ambient. 5. Electricitat. 6. L’energia al Planeta. EN PREPARACIÓ: 7. Sostenibilitat i Energia.

Comparteix
FITXA TÈCNICA
ci cm cs
Durada

1 hora

Preu alumne

2 € per alumne / Gratuït per 1r Cicle Inicial

Preu grup

42 €

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador