Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita teatralitzada
Descobrint els diferents tipus d'energia
L'exploradora Florence tracta de descubrir nous tipus d'energia
L'exploradora Florence tracta de descubrir nous tipus d'energia
La vida com a motor!
El mNACTEC proposa aquesta visita per a l'alumnat d'educació primària.
 
Visita teatralitzada a mode de taller en la qual els alumnes, mitjançant un joc interactiu conduït per un personatge teatral, experimentaran els processos de producció dels combustibles fòssils. El personatge, l’exploradora Florence, rep una carta molt intrigant del Dr. Obi Kenobi, que li demana ajuda per a descobrir nous tipus d’energia. A partir d’un recorregut per l’exposició i amb l’ajuda del teatre i de petites demostracions interactives, els alumnes podran descobrir els diferents tipus d’energia. L’activitat es desenvolupa dins l’exposició del Gas i petroli: l’energia dels fòssils.
Competències presents

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic


EXPOSICIÓ relacionada
Enérgeia
Exposició sobre l'energia, motor imprescindible de la industrialització que permet comprendre la importància de la utilització de les fonts d’energia al llarg del temps. Per a fer més entenedors els conceptes, la mostra compta amb importants objectes històrics de gran format com la turbina Fontaine, les màquines de vapor, un interruptor de grans dimensions, maquetes com la del Vapor Vell de Sants, experiències interactives anomenades “punts grocs” que van des del pla inclinat, al funcionament de les turbines fins experiències amb electricitat. Entre les experiències cal destacar les demostracions que es realitzen a la Gàbia de Faraday. A més, configuren aquesta exposició diversos audiovisuals. L’exposició ocupa uns 3.000 m2 i s’estructura en sis espais expositius:

 

1. Energies de sang. 2. Aigua i Vent. 3. Vapor i Carbó. 4. Gas i petroli: l’energia dels fòssils. És l’espai més nou que dóna a conèixer el gas i el petroli des de la seva formació fins a la versatilitat d’usos, fent comprensibles l’origen, la producció i l’aplicabilitat. Disposa d’aplicacions pràctiques de les diferents fonts energètiques i el seu impacte ambiental i social. S’estructura en gas manufacturat, interactius per comprendre els motors de combustió interna, l’origen i formació del petroli i el gas natural; el petroli, amb els processos de tractament i les indústries que se’n deriven, com la petroquímica; nous usos del gas natural i una zona de reflexió sobre els combustibles fòssils i el medi ambient. 5. Electricitat. 6. L’energia al Planeta. EN PREPARACIÓ 7. Sostenibilitat i Energia.
Comparteix
FITXA TÈCNICA
ci cm cs
Durada

1 hora i 30 minuts

Preu alumne

2 € per alumne/a | Gratuït per Cicle Inicial de Primària

Preu grup

155 €

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador