Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Taller
NOVETAT
La vida al monestir de Sant Pere de Galligants
La vida al monestir de Sant Pere de Galligants

El Monestir de Sant Pere dels Galligants proposa aquest taller a l'alumnat d'educació primària.

Tal com el seu nom indica, aquest taller és una proposta educativa per donar a conèixer als alumnes els trets que caracteritzaven la vida a l'interior del monestir. Aquest estava format per diverses sales, naus i corredors, estances totes elles destinades a diversos oficis i activitats. La sala capitular, el locutori, el dormitori, el refectori, el celler o la ciuna eren els espais on transcorrien les hores dels monjos, sempre regits per la regla estricta de Sant Benet, que regulava el seu sistema de vida: l'organització, el culte les faltes i les sancions.

Nens i nenes tindran l'oportunitat de reproduir-la en convertir-se ells mateixos en monjos. Treballaran els elements arquitectònics de l'edifici i alhora, ajudats per diversos recursos (contes, textos, dibuixos, jocs, etc.), hauran de reproduir la vida quotidiana practicada a l'interior i la relació d'aquest estament social amb la resta de la societat medieval.

Habilitats que desenvolupa: fomentar un comportament participatiu i de respecte envers el grup; crear un hàbit de rigor i d'ordre en el treball individual i en grup; motivar l'interès pel passat a partir de la participació pràctica; sensibilitzar l'alumnat sobre la importància de la conservació del patrimoni com a memòria històrica. 

Competències presents

aprendre a aprendre

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
ci cm cs
Durada

2 hores

Preu alumne

3€ per alumne/a (grups de 21 a 30 alumnes)

Preu grup

60€ (grups de 20 alumnes o menys)

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador