Cercador d'activitats
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita guiada
Façana de l'arxiu
Sala de les pintures
Sala de consulta
L’Arxiu Comarcal del Maresme, descobreix els seus secrets

Amb aquesta sessió didàctica els alumnes descobreixen què és un arxiu, què s’hi fa, què s’hi guarda, per què, i sobretot com els pot ser útil d’una forma amena i dinàmica.

Aquesta activitat es desenvolupa a partir d’una presentació en power point de  l’arxiu, les seves funcions i els seus fons. A continuació, es mostren i comenten diferents documents originals de diverses èpoques, suports i tipologies documentals com: pergamins, fotografies, cartells, documents administratius o personals, programes de festa major, entre d'altres, escollits en funció dels interessos i demandes de cada centre.

La sessió es conclou amb un itinerari guiat per les instal·lacions de l’Arxiu, en què els alumnes recorren els espais de treball i observen in situ els diferents processos que s’apliquen per a l’organització i el tractament de la documentació: moll de descàrrega i sala de tria i primers tractaments, els dipòsits de documents i la sala de consulta.  

L’activitat es modula atenent als continguts curriculars de cadascun dels nivells educatius i permet introduir els alumnes al món de la recerca històrica, alhora que promou el coneixement i el respecte del patrimoni documental.

 

Competències presents

tractament de la informació i competència digital

aprendre a aprendre

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
ci cm cs eso es2 ba cf uni alt
Durada

2 hores

Preu alumne

Gratuït

Preu grup

Gratuït

Museu

ARXIU COMARCAL DEL MARESME
T. 93 758 24 59

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador