Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita-taller
NOVETAT
L'Arutan vol tornar a casa

Visita i taller sensorial de natura (toca-toca)

L’Arutan és un nen que ha perdut la memòria i no sap tornar a casa. L’ajudarem a recordar! Descobrirem a partir del conte els diferents elements de la natura que podem trobar als paisatges dels secans i per què és important protegir-los. Després farem un taller sensorial per descobrir a través del tacte els elements que hem treballat i, finalment, farem un mural collage del paisatge entre totes i tots.

Objectius

* Desenvolupar la significació i la funció simbòlica: A través del conte introduirem als més petits les nocions de paisatge i  hàbitat i aprendrem a diferenciar tipus d’ocells. Encara que no els tinguem davant els podem evocar a través de la imaginació i les fotografies.

* Explorar elements naturals mitjançant la percepció i la identificació: Explorar sensorialment amb el tacte, descobrir i interpretar els diferents tipus de materials i objectes sense veure’ls, només tocant-los. Aquesta identificació, juntament amb els altres elements treballats, facilitarà la representació que el nen es farà del paisatge a través de les seves percepcions vivencials.

* Desenvolupament de les capacitats motrius, creatives i representatives dels infants: Es farà, recollint els elements treballats (conte, toca-toca, espais de l’activitat) una experimentació creativa al voltant de la representació de les seves percepcions i records i construcció de significats sobre el paisatge a través de la manipulació de materials i tècniques diverses (pintures, papers, colors, fotografies, plomes, fulles, terra) mitjançant les quals reforçaran la seva motricitat i coordinació. 

Què farem?

Visitarem el Centre d’Interpretació dels Secans de Lleida, on coneixerem, gràcies al conte, les característiques que fan d’aquest paisatge un hàbitat idoni per a les aus estèpiques i introduirem la importància de la seva conservació. Posteriorment, impartirem un taller sensorial en què, a través del tacte, descobrirem dins de capses els elements naturals que conformen el paisatge. Finalment, conclourem el treball fer amb la creació d’un mural collage.

Competències presents

comunicativa, lingüística i audiovisual

artística i cultural

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
p3 p4 p5 ci cm cs
Durada

2 hores

Preu alumne

3 euros

Preu grup

60 euros (menys de 20 persones)

Museu

CASTELL DE CONCABELLA
T. 973 531 300

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador