Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
altres
La Riera de Vallforners

La Riera de Vallforners és una proposta d’activitats didàctiques adreçades a Educació Infantil i al Cicle Inicial de Primària que es desenvolupen íntegrament a l’ espai del Gorg de la Mina i a la Font dels Oms, de la riera de Vallforners al seu pas per Cardedeu.

Les activitats, adequades per nivells, es plantegen com una sortida de camp centrada en l’observació, descripció i anàlisi del medi natural a partir d’un conte que vincula diferents personatges i elements del bosc amb una trama de fantasia i realitat en l’entorn natural de la riera.

L’activitat es planteja per iniciar els alumnes en l’estudi d’un ecosistema natural i d’alguns dels seus elements significatius de fauna i flora, experimentar amb mostres naturals i alhora despertar actituds de valor, respecte i foment per a la conservació i la preservació del patrimoni natural.

Competències presents

aprendre a aprendre

coneixement i la interacció amb el món físic


La Riera de Vallforners

La font dels Oms  és un petit parc generat a la vorera de la riera de Vallforners, al barri de Can Canyes, situat a llevant del municipi, que inclou el gorg de la Mina,  una antiga resclosa. Tots dos espais, ara arreglats i equipats,  permeten gaudir de  zones de pícnic a l’aire lliure i acostar-se sense perill a tocar l’aigua clara i neta que sempre baixa per la Riera.

La Riera de Vallforners és l’eix vertebrador del municipi, que el creua transversalment i que està guanyant avui una important atenció turística. En el seu tram inicial, prop de la carretera, el Passeig de la Riera presenta una vegetació ordenada, alterant-se arbusts i plàtans amb arbres propis de ribera. Un passeig que condueix vers la Font del Oms i que continua, ja feréstec, vers Cànoves.

Comparteix
FITXA TÈCNICA
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT
MATERIAL DIDÀCTIC

Identificador