Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita-taller
NOVETAT
La Masia d'en Cabanyes: bosquet, art i cultura

Una visita guiada que endinsarà a l’alumnat al coneixement  i descobriment del seu entorn proper. La història que envolta la Masia d’en Cabanyes i els personatges d’aquesta família emblemàtica de Vilanova i la Geltrú i un viatge en el temps  amb el descobriment de l’època romàntica en el context del segle XIX.

La visita  desenvolupa en una primera part el concepte del Romanticisme en el marc del segle XIX. Amb aquest objectiu es presenten els membres de la família Cabanyes, que serveixen per exemplificar diferents aspectes del moviment cultural que va suposar el Romanticisme: Manuel de Cabanyes la literatura, Joaquim de Cabanyes la pintura, Josep Anton de Cabanyes l’afany de coneixement global… A través d’ells, les seves inquietuds i anhels, es tracten les arts creatives, els avenços científics, les ideologies polítiques i econòmiques del moment.

A la planta noble de la casa, es comenten diferents aspectes de la vida quotidiana d’una família benestant i culta. Els espais visitats en aquesta part de la visita, molt visuals, atreuen a l’alumnat que veu en una “escenografia real” l’empremta del Romanticisme. Mobiliari, obres d’art, instruments de música, biblioteca… ajuden a copsar una manera d’entendre la vida en un moment concret de la història recent.

 

Competències presents

artística i cultural

aprendre a aprendre

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Objectius
Planifiqueu una jornada de lleure i aprenentatge a la Masia d’en Cabanyes.
Gaudiu de la natura a la zona de bosquet i pícnic, un espai delimitat que permet realitzar múltiples activitats a l’aire lliure. Aprofiteu per a fer conèixer a l’alumnat la Masia d’en Cabanyes, una casa catalogada Bé Cultural d’Interès Nacional per la seva història, arquitectura, col·leccions i per les persones que hi visqueren, els Cabanyes, a través dels quals entendrem molts aspectes del segle XIX i el Romanticisme.
Comparteix
FITXA TÈCNICA
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador