Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita guiada
NOVETAT
Descobrim coneixements
La Fundació. Arquitectura, art i paisatge
Aquesta activitat vol acostar els alumnes al món de l'arquitectura amb un dels exemples més notables del segle xx a Catalunya, l'edifici de la Fundació Joan Miró, projectat per Josep Lluís Sert. La visita consisteix en un itinerari comentat per diferents espais emblemàtics de la Fundació (els patis, les sales, la terrassa, la biblioteca), posant atenció als aspectes més rellevants de l'arquitectura de Sert.
Competències presents

comunicativa, lingüística i audiovisual

artística i cultural

matemàtica

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Edifici de la Fundació Joan Miró
La Fundació Joan Miró, inaugurada el 10 de juny de 1975, és obra de l’arquitecte Josep Lluís Sert. El seu singular estil combina el racionalisme amb la mediterraneïtat.
Una marquesina voltada, amb la inscripció CEAC (Centre d’Estudis d’Art Contemporani), acull el visitant. A un costat de l’edifici hi ha una torre octogonal, que evoca certes edificacions gòtiques catalanes. El pati de l’olivera, situat a continuació de l’entrada, és el nucli de l’edifici.
Un element clau és la llum. Sert va modelar-ne la incidència, alternant el vidre i el formigó i disposant en el sostre seqüències de lluernaris amb forma de quart de cilindre.
L’any 1988 l’edifici va ser ampliat. El responsable del projecte va ser l’arquitecte Jaume Freixa, deixeble i col·laborador de Sert, que va optar per mantenir l’estil original.
Comparteix
FITXA TÈCNICA
eso es2 ba cf uni
Durada

1 hora

Preu grup

90 €

Museu

FUNDACIÓ JOAN MIRÓ
T. 934 439 479

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador