Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita guiada
Entrada al crani
La fàbrica
Laboratori del ciment
La fàbrica de ciment Asland

El Museu del Ciment Asland de Castellar de N'Hug proposa aquesta visita guiada a l'alumnat d'educació infantil, primària, secundària, batxillerat, cicles formatius i universitaris. 

Visita guiada a partir de l’observació de la resistència d’una closca o crani que ens revela el secret de la combinació d’un material rígid amb una forma corbada, el qual ens apropa a la volta catalana. Coneixerem el procés d’elaboració del ciment en una fàbrica moderna a través d'interactius que ajuden a entendre la diferència entre l’ús del morter de calç i el pòrtland. Dos són els personatges clau de la història de la fàbrica: l’arquitecte Guastavino i l’empresari Eusebi Güell. El gran repte constructiu al Clot del Moro, les dificultats d’accés per fer arribar els materials i la maquinària per posar en funcionament la fàbrica. El material interactiu permet descobrir el funcionament de la fàbrica esglaonada. La visita es complementa amb un recorregut per les galeries, els grans espais industrials que encara resten de l’antiga fàbrica i el laboratori de qualitat del ciment.

Competències presents

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal


EXPOSICIÓ relacionada
La fàbrica de Ciment Asland
Es troba a disposició del professorat el Quadern de Didàctica i Difusió La Fàbrica de Ciment Asland de Castellar de n’Hug.

Horari: Laborables: prèvia concertació. Del 16 de setembre al 23 de juny: dissabtes, diumenges i festius d'11 a 14 i de 16 a 19 h. Del 24 de juny al 15 de setembre: diari, d'11 a 14 i de 16 a 19 h. Tancat: 25, 26 i 31 de desembre i el mes de gener.

Informació i concertació de visites:
Tels. 93 825 70 37 / 93 825 70 77.
Grups: Visites concertades per a grups, màxim 30 persones.
Nivell: Educació Primària, Educació Secundària, Batxillerat, Cicles Formatius i estudiants universitaris.

Com anar-hi: Carretera C-16 (Eix del Llobregat), desviament B-402 de Guardiola a Campdevànol, km 10 on s’agafa el trencant direcció Castellar de n’Hug BV-4031. Consulteu: www.mnactec.cat
Recomanem: el viatge amb el Ferrocarril Turístic de l’Alt Llobregat (Tren del Ciment) de FGC que uneix La Pobla de Lillet amb el Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug. Més informació a: www.fgc.cat
A/e: museuciment@mnactec.cat
Web: www.museuciment.cat · www.mnactec.cat · www.ajcastellardenhug.cat
Comparteix
FITXA TÈCNICA
p3 p4 p5 ci cm cs eso es2 ba cf uni
Durada

1 hora i 15 minuts

Preu alumne

3,50 €/ alumne

Preu grup

Grups a partir de 20 persones

Museu

MUSEU DEL CIMENT ASLAND DE CASTELLAR DE N'HUG
T. Concertació de visites 93 825 70 37 / 93 825 70 77

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador