Cercador d'activitats
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Itineraris
Itinerari de natura per Ullastret
Itinerari de natura per Ullastret

Ullastret proposa aquest itinerari a l'alumnat d'educació infantil, primària i primer cicle de secundària.

L'itinerari de natura d'Ullastret, un bon complement a l'itinerari arqueològic, mostra el vessant est del puig de Sant Andreu des d'una perspectiva naturalística. Dóna a conèixer les diferents comunitats i espècies vegetals pròpies del clima mediterrani com l'alzinar litoral, les brolles d'estepes i de brucs, les plantes aromàtiques i altres espècies d'interès. També mostra la fauna que trobem associada a aquesta vegetació.

D'aquest itinerari cal destacar que, partint d'estudis paleobotànics i arqueològics realitzats al jaciment, s'explica el paisatge existent a l'època ibèrica i els usos que els seus habitants van fer d'aquests recursos naturals. Es compara el paisatge ibèric amb l'actual i es dóna a conèixer quina ha estat la transformació d'aquest paisatge al llarg del temps.

Habilitats que desenvolupa: La importància que tenen els diferents factors ambientals per a la vida de les plantes i dels animals; entendre el paisatge no com a quelcom estàtic sinó que va canviant al llarg del temps, a causa tant de factors ambientals com de l'acció de l'home; entendre la importància que té la natura per a l'home a l'hora de treure'n recursos i com s'ha de cuidar i mantenir un equilibri per tal de no esgotar-los i no malmetre-la.

Competències presents

coneixement i la interacció amb el món físic


Comparteix
FITXA TÈCNICA
p3 p4 p5 ci cm cs eso
Durada

1 hora i 30 minuts

Preu alumne

2,10€ per alumne/a (grups superiors a 20 alumnes)

Preu grup

42€ (grups de 20 alumnes o menys)

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador