Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita-taller
Interpretem l'època medieval
Interpretem l'època medieval

El MHC proposa aquesta visita-taller a l'alumnat d'educació secundària. 

Al llarg de l'edat mitjana es produeix el naixement de Catalunya com a nació, trobem les primeres mostres de català escrit i apareix el símbol de les quatre barres. També es forma un nou ordre social, la societat feudal, i en paral·lel es desenvolupen les principals ciutats catalanes i institucions.

En aquesta activitat ens posarem a la pell de diferents protagonistes que visqueren aquesta època i els ajudarem a resoldre els seus problemes quotidians.

Habilitats que desenvolupa: A partir de la dinàmica participativa que planteja l'activitat i de la intervenció de l'educador del museu els alumnes aprendran quins són els orígens dels comtats catalans, la formació de la Marca Hispànica i les relacions amb l'Imperi Carloingi, a identificar els elements que integren una societat feudal, i a descobrir l'organització del treball artesanal. Es proposarà al llarg del recorregut, alguna acció als alumnes. Aquestes accions, pautades per l'educador, tenen la voluntat de fer pensar als alumnes, de donar-los claus interpretatives i d'ajudar-los a transportar-se a l'època medieval, per tal de comprendre millor com era la vida en aquell temps. També realitzarem un joc de rol per a comprendre les relacions socials que s'estableixen. I trebalalrem alguna font històrica per a treure'n informació.

Competències presents

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
eso
Durada

2 hores

Preu grup

97€ (màxim 25 alumnes)

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT
MATERIAL DIDÀCTIC

Identificador