Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Taller
Exposició
Homo Faber: de la pedra a la màquina de vapor

El mNACTEC proposa aquest taller a l'alumnat d'educació primària.

Taller basat en l'observació de l'exposició "Homo Faber" per tal d'extreure les dades i informacions necessàries per copsar com ha evolucionat la ciència i la tècnica en determinats camps de la història, des del neolític fins a la revolució industrial, així com la seva aplicació a la vida quotidiana d'aquests moments de la història i la seva relació amb la nostra qualitat de vida. 

Els alumnes hauran d'entendre i treballar el paper de les diferents cultures al llarg de la història en l'evolució de les tecnologies, a través d'un muntatge d'esquemes tecnològics per conèixer diferents cultures, les matèries primeres i les diferents fonts d'energia. S'establirà una dinàmica de conceptes a través d'un diàleg obert entre els alumnes. Es treballaran els continguts: obtenir aliments, vestir-se, transportar i viatjar, obtenir energia i transmetre el saber.

Competències presents

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal


EXPOSICIÓ relacionada
Homo Faber
L'exposició que mostra l’evolució de la ciència i de la tècnica, des de la primera gran revolució tecnològica de la humanitat, la revolució neolítica, fins als inicis de la industrialització, emfatitzant especialment el context català, passant pels romans, l’edat mitjana, la revolució científica i el segle de les llums. Aquesta mostra està ubicada a la planta -1 del mNACTEC i ocupa aproximadament uns 350 m2. Pretén donar una visió introductòria de la història de la ciència i de la tècnica, per després continuar la visita lliure cap els espais originaris energètics de la fàbrica Aymerich, Amat i Jover.

NOTA: L’aforament de la visita a l’exposició Homo Faber és limitat i es reserva exclusivament als grups concertats. Per assegurar la qualitat de la visita es considera que els grups sense monitor hi podran accedir solament quan no hi hagi cap grup concertat dins l’exposició.
Comparteix
FITXA TÈCNICA
ci cm cs
Durada

1 hora i 30 minuts

Preu alumne

2 € per alumne/a

Preu grup

78 € per grup

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT
MATERIAL DIDÀCTIC

Identificador