Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita-taller
NOVETAT
Gallicanti. Del burg al monestir, los afanys de Pere Romaní

La seu de Girona del Museu d’Arqueologia de Catalunya ofereix Gallicanti, un paquet didàctic que pretén que l’alumnat i el professorat experimentin d’una manera innovadora i activa la història

Dirigit a l’alumnat d’ESO,  l’objectiu d’aquesta activitat és treballar les ciutats medievals, i en concret el burg de Sant Pere i els edificis singulars com el monestir benedictí de Sant Pere de Galligants, realitzant diferents tallers i itineraris pel burg de la  ciutat. La singularitat d’aquest recurs educatiu rau en poder treballar aquest patrimoni des de la perspectiva de diferents disciplines curriculars: les ciències socials, les matemàtiques, les ciències naturals, la tecnologia, etc. I a més a més, i per tal de fer-lo més atractiu, el recurs ofereix la possibilitat que els alumnes participants de la classe elaborin un conte nodrint-se dels continguts apresos durant l’activitat, i participin en un concurs de contes escolars amb diferents centres de les comarques de Girona.

Aquesta proposta és fruit del treball conjunt elaborat per un grup de persones relacionades amb diferents àmbits del món educatiu sota el paraigua del Pla de Formació de Zona del Gironès. 

Competències presents

artística i cultural

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Comparteix