Cercador d'activitats
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita guiada
Empúries, colònia romana
Empúries, colònia romana

Empúries proposa aquesta visita guiada a l'alumnat de cicle superior de primària, d'educació secundària i batxillerat.

L'any 218 aC, amb motiu de la Segona Guerra Púnica, l'exèrcit romà comandat per Caius Corneli Escipió desembarcà al port d'Empúries amb l'objectiu de tancar el pas per terra a les tropes cartagineses. S'iniciava així el procés que portaria a la romanització de la península ibèrica.

La visita proposada a la ciutat romana d'Emporiae servirà per aprofundir en les seves restes, la cultura romana i el procés de romanització.

Habilitats que desenvolupa: identificar les principals etapes de la història de la humanitat; conèixer els trets més importants de la civilització romana; identificar les formes de vida a Catalunya abans i després de la romanització; desvetllar l'interès pel coneixement de la nostra història; valorar i respectar costums i formes de vida dels avantpassats, entent-los com a herència de civilització; aprendre a valorar i respectar el patrimoni pel seu valor cultural i com a font de coneixement, i actuar a favor de la seva protecció.  

Competències presents

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic


Una comarca de museu. Itinerari escolar per gaudir de l’Alt Empordà a través dels seus museus. Un recurs pel professorat per tal de facilitar-los la seva tasca educativa, apropant a través d’una selecció i seqüenciació les activitats educatives de 8 museus que es troben a la comarca en funció del currículum escolar i la nova mirada competencial. Per a més informació, truqueu al telèfon del Museu. 

Programa Alt Empordà a fons. Les escoles i els instituts de l’Alt Empordà poden acollir-se a aquest programa del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, pel qual tenen gratuït el monitoratge de dos grups per centre durant el curs escolar. Per a més informació, truqueu al telèfon del Museu. 

Programa Indika. Les escoles i els instituts de les comarques gironines poden acollir-se a aquest programa de la Diputació de Girona, del qual tenen al voltant del 85 % de l’activitat subvencionada.
Comparteix
FITXA TÈCNICA
cs eso es2 ba
Durada

1 hora i 45 minuts

Preu alumne

3,60€ per alumne/a (grups superiors a 20 alumnes)

Preu grup

72€ (grups de 20 alumnes o menys)

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador