Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita-taller
NOVETAT
Els vitralls: una artesania d'època medieval

El Monestir de Sant Pere dels Galligants proposa aquesta visita-taller a l'alumnat d'educació primària, secundària i batxillerat. 

A l'època medieval, la vida quotidiana s'organitzava al carrer, en diferents oficis artesanals, entre els que destacava el de vidriers. Amb la construcció de les grans edificacions com els monestirs, els vidriers aplicaren el seu ofici als grans finestrals.

Els alumnes, després de treballar l'arquitectura del monestir de Sant Pere de Galligants, descobriran com eren els homes i les dones que van ajudar a construir amb el seu art i el seu geni la societat medieval. Amb aquesta finalitat els alumnes realitzaran elaboraran ells mateixos un vitrall dins un espai que conté algunes de les mostres de les obres artesanes d'aquell moment.

Una eina interessant per explicar el món medieval a partir dels oficis d'aquella època, per conèixer les diferències entre la vida a l'interior d'un monestir i a l'exterior i per veure, en concret, l'ofici de vitraller. 

Habilitats que desenvolupa: fomentar un comportament participatiu i de respecte envers el grup; crear un hàbit de rigor i d'ordre en el treball individual i en grup; motivar l'interès del passat a partir de la participació pràctica; sensibilitzar l'alumnat sobre la importància de la conservació del patrimoni com a memòria històrica. 

Competències presents

artística i cultural

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
ci cm cs eso es2 ba
Durada

2 hores

Preu alumne

3€ per alumne/a (grups de 21 a 30 alumnes)

Preu grup

60€ (grups de 20 alumnes o menys)

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT
MATERIAL DIDÀCTIC

Identificador