Cercador d'activitats
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita teatralitzada
Dins de la Muntanya de Sal
Dins de la Muntanya de Sal
La Muntanya de Sal
El Ramon i el Màgic de la Sal!

El Parc Cultural de la Muntanya de Sal de Cardona proposa aquesta visita teatralitzada a l'alumnat d'educació infantil.

L'activitat didàctica consisteix a descobrir l'extraordinari jaciment de sal de Cardona a través de l'explicació d'un senzill conte : “Ramon i el Màgic de la Sal”, obra original de la docent Roser Sucarrats i Semís.

La Muntanya de Sal és l'escenari on transcorre aquesta història i esdevé un immillorable espai per al treball sensorial atès que els colors, formes, textures, olors i sabor del mineral de sal són bastant explícits com para la seva percepció i identificació.

En primer lloc s'explicarà el conte als alumnes, asseguts i a l'espai d'aules de l'edifici dels Serveis Educatius del Parc.

Tot seguit es baixarà a peu de Muntanya de Sal a través d’un vehicle especial. Allà s’introduirà la visita didàctica tot explicant que visitarem l’escenari on viu el màgic, un personatge de ficció, agradable i divertit que viu envoltat de la màgia del territori de la sal. L’espectacle natural de l’interior del jaciment és realment sorprenent. En tot moment els alumnes treballaran els 5 sentits com a element bàsic per a la descoberta de l’entorn nou que visiten.

A través de la vista identificaran els colors del jaciment, les curioses formes plegades de les vetes, l’aparença de les estalactites i estalagmites i columnes i els diversos objectes que s’hi troben.

A través de la oïda apreciaran el valor del silenci, la calma i la tranquil·litat de l’espai natural.

A través del tacte podran comprovar la curiosa textura de les parets (des del rugós més intens fins al tacte més suau), les formes punxegudes dels rasclers o formes erosives.

El gust sens dubte és el sentit bàsic de treball al jaciment. La sal és l’únic mineral comestible i els alumnes ho podran comprovar in situ.

En un moment sorpresa, el Màgic apareix tot saludant als alumnes!

Competències presents

aprendre a aprendre

coneixement i la interacció amb el món físic


Comparteix
FITXA TÈCNICA
p3 p4 p5
Durada

1 hora i 30 min

Preu alumne

consultar informació

Preu grup

consultar a informació

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT
MATERIAL DIDÀCTIC

Identificador