Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita guiada
El procès tèxtil
El procès tèxtil
El procès tèxtil
El procés tèxtil

El mNACTEC proposa aquesta visita guiada a l'alumnat d'educació secundària, batxillerat, cicles formatius, universitaris, educació en el lleure i educació d'adults.

Visita guiada "El tèxtil II" per treballar el procés de producció dels teixits de llana i les relacions laborals que se'n derivaren en el moment de la industrialització. La visita inclou els àmbits del 4 al 12: màquina de vapor i procés industrial tèxtil llaner. Per a fer més comprensible el procés es fan demostracions de màquines en funcionament.

Competències presents

aprendre a aprendre

coneixement i la interacció amb el món físic


EXPOSICIÓ relacionada
La Fàbrica Tèxtil
Un recorregut pels espais energètics originaris de la fàbrica: El Vapor Aymerich, Amat i Jover i per l'espai fabril on es produeix el procés industrial complet de la llana: El Tèxtil. L’exposició recrea l’ambient d’una fàbrica de començament de segle XX: el moviment de la màquina de vapor, el brogit de les màquines de filar i dels telers i la vida quotidiana dels treballadors. Al llarg del recorregut els alumnes podran veure el funcionament d’una carda, una contínua de filar, d’un teler Jacquard..., una maquinària tèxtil excepcional i única a Catalunya tant per la seva qualitat tècnica com pel seu estat de conservació. La visita es pot fer sencera o escollint una de les parts: el Vapor o el Tèxtil. Totes les visites a La Fàbrica Tèxtil inclouen demostracions de funcionament de les principals màquines de procés de producció tèxtil llaner. L’exposició consta de 12 àmbits:

1. Les carboneres
2. Les calderes                                        
3. La xemeneia                             
4. La màquina de vapor                 
5. Els industrials i els obrers                     
6. Preparem la llana per a filar                   
7. Filem la llana per a teixir
8. Teixim la llana
9. Els tints i els acabats
10. El magatzem
11. El canvi tecnològic
12. Les fibres
Comparteix
FITXA TÈCNICA
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador