Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita-taller
NOVETAT
El poble medieval
Visita i taller: maqueta d’un poble medieval
Descobrirem com era un poble medieval: un castell coronant un turó i al seu voltant carrers i cases emmurallats. Coneixerem els que vivien dins i fora del castell i a què es dedicaven els uns i els altres. Ens farem una idea del paisatge que tenien, què menjaven i com es divertien. Per acabar farem una maqueta d’un poble medieval amb tots els detalls.
 
Objectius
* Comprendre els trets definitoris del feudalisme com a sistema d’organització social, polític i econòmic al voltant del castell. 
* Conèixer els estaments socials medievals: els pagesos, els nobles, els cavallers, els artesans i el clergat i reconèixer diferències i semblances amb la societat actual.
* Observar l’evolució dels castells des dels seus inicis fins a l’època actual en relació amb la seva funció en cada moment històric.
* Reconèixer en el medi natural, social i cultural els canvis i les oportunitats relacionats amb el pas del temps, comprendre algunes relacions de successió i simultaneïtat, de cronologia i durada, i aplicar aquests conceptes en la interpretació del present, la comprensió del passat i la construcció del futur.
* Explorar, conèixer i experimentar les possibilitats artístiques a través de l’expressió plàstica i altres tipus de llenguatges per a la realització de projectes expressius i creatius. 
* Participar activament en les propostes de l’activitat, valorar el diàleg i el treball en grup i mantenir una actitud de respecte vers l’espai interpretatiu. 
 
Què farem?
Visitarem el Centre d’Interpretació dels Castells del Sió on descobrirem petites històries, llegendes i relats. Començarem el recorregut parlant de la línia del temps i l’època medieval. Ens centrarem fer-nos una imatge de com era un poble medieval. Partint del castell com a centre de poder, veurem com s’estructurava el poble al seu voltant i com s’hi vinculaven els diferents estrats socials. Caracteritzarem, a través d’il·lustracions que penjarem en un mural, els edificis (castell, església, molí, cases, tallers d’oficis, muralles) i les persones característiques de cada estrat (senyors del castell, clergues, cavallers, artesans i pagesos). Acabarem la visita veient com han evolucionat els pobles des de llavors fins ara, quines coses en conservem i quines no. Després anirem a la sala d’activitats educatives, on farem una maqueta entre tots i totes per representar els elements del poble medieval que hem treballat durant la visita
Competències presents

comunicativa, lingüística i audiovisual

artística i cultural

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
ci cm cs
Durada

2 hores

Preu alumne

3 euros

Preu grup

60 euros (menys de 20 persones)

Museu

CASTELL DE CONCABELLA
T. 973 531 300

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT
MATERIAL DIDÀCTIC

Identificador