Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita-taller
NOVETAT
El Piu no sap volar

Visita i taller d’ocells 

El Piu és una cria de sisó que té por de volar. L’ajudarem a aprendre’n! Coneixerem a partir del conte que hi ha molts tipus d’ocells depenent de l’entorn on ens trobem. Tot seguit farem un taller on descobrirem els colors, les mides i els cants de quatre ocells molt especials que viuen als secans: El sisó, el xoriguer petit, l’esparver cendrós i el gaig blau.

Objectius

* Desenvolupar la significació i la funció simbòlica: A través del conte introduirem als més petits les nocions de paisatge i  hàbitat i aprendrem a diferenciar tipus d’ocells. Encara que no els tinguem davant, els podem evocar a través de la imaginació i les fotografies.

* Exploració guiada d’elements naturals a través de l’observació i la representació: Descobrir i interpretar els diferents tipus d’ocells a través de materials, objectes i sons que poden explorar sensorialment, experimentar creativament en la seva representació i construir significats al seu voltant.

* Desenvolupament de les capacitats motrius, de percepció i creatives: A través de la manipulació de materials (pintures, paper, colors, fotografies, plomes) treballarem la coordinació mà i ull dels infants i les capacitats creatives de representació de les seves percepcions mitjançant elements plàstics.

Què farem?

Visitarem el Centre d’Interpretació dels Secans de Lleida, on coneixerem, a través del conte, les característiques que fan d’aquest paisatge un hàbitat idoni per a les aus estèpiques i introduirem la importància de la seva conservació. Posteriorment, farem un taller en el qual identificarem quatre tipus d’ocells: el sisó, l’esparver cendrós, el xoriguer petit i el gaig Blau. Reconeixerem els seus colors, ens pintarem la cara dels colors del nostre ocell i ens farem unes ales. Sabrem per què és tan especial i diferent cada ocell: els ous que pon, on els pon, si volen cap a un altre país o es queden, etc. 

Competències presents

comunicativa, lingüística i audiovisual

artística i cultural

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
p3 p4 p5 ci cm cs
Durada

2 hores

Preu alumne

3 euros

Preu grup

60 euros (menys de 20 persones)

Museu

CASTELL DE CONCABELLA
T. 973 531 300

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT
MATERIAL DIDÀCTIC

Identificador