Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita-taller
NOVETAT
Analitzant l'edifici de la Fundació
El museu ideal
Activitat que combina un recorregut per la Fundació amb un treball pràctic col·lectiu. En la primera part, basada en el diàleg, els participants disposen d’una guia de descoberta, amb ideogrames explicatius, que hauran de seleccionar de manera raonada per tal d’analitzar l’edifici de la Fundació. En la segona part, de tipus creatiu, han de triar una obra d’art i dissenyar l’espai més adequat per exhibir-la. Finalment, decideixen en grup com acoblar diferents espais per tal de construir el seu museu ideal.
 
Competències presents

comunicativa, lingüística i audiovisual

artística i cultural

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Edifici de la Fundació Joan Miró
La Fundació Joan Miró, inaugurada el 10 de juny de 1975, és obra de l’arquitecte Josep Lluís Sert. El seu singular estil combina el racionalisme amb la mediterraneïtat.
Una marquesina voltada, amb la inscripció CEAC (Centre d’Estudis d’Art Contemporani), acull el visitant. A un costat de l’edifici hi ha una torre octogonal, que evoca certes edificacions gòtiques catalanes. El pati de l’olivera, situat a continuació de l’entrada, és el nucli de l’edifici.
Un element clau és la llum. Sert va modelar-ne la incidència, alternant el vidre i el formigó i disposant en el sostre seqüències de lluernaris amb forma de quart de cilindre.
L’any 1988 l’edifici va ser ampliat. El responsable del projecte va ser l’arquitecte Jaume Freixa, deixeble i col·laborador de Sert, que va optar per mantenir l’estil original.
Comparteix
FITXA TÈCNICA
cm cs eso es2
Durada

2 hores 30 minuts

Preu grup

125 €

Museu

FUNDACIÓ JOAN MIRÓ
T. 934 439 479

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador