Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Temàtiques
El Museu de la Colònia Sedó

El Museu de la Colònia Sedó proposa aquesta visita temàtica a l'alumnat d'educació primària, secundària, batxillerat, cicles formatius, universitaris i educació d'adults.

La visita (sense monitoratge) permet conèixer l'estructura i el funcionament d'una colònia industrial. La seva gran turbina, del segle XIX, de 1.400 CV, que donava l’energia necessària a les seccions de filatura i tissatge de la fàbrica, permet treballar tecnològicament l'aprofitament hidràulic.
A la sala de la turbina es pot veure la maqueta de la colònia on s’explica la seva història a través d’un muntatge de llum i so, la turbina de grans dimensions i un audiovisual tridimensional que es projecta dins el tub de conducció d’aigua de la turbina. El recorregut pel soterrani del Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera mostra les galeries de la primitiva i desapareguda turbina de 1881. .
El funcionament d’una minicentral hidroelèctrica ajuda a entendre el sistema d’aprofitament de l’energia hidràulica (properament).
A l’exterior de la colònia es pot veure lliurement l’aqüeducte, l'antiga zona fabril i els exteriors de l’àrea industrial actual i de la casa dels Sedó, així com les xemeneies.

La visita lliure -prèvia concertació al telèfon 93 789 22 44- (de dilluns a divendres de 10 a 14.30 hores).  

Competències presents

aprendre a aprendre

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Es troba a disposició del professorat el Quadern de Didàctica i Difusió La Colònia Sedó d'Esparreguera. El Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera romandrà tancat durant els mesos de juliol, agost i setembre. La tarifa normal és de 3,50€
Comparteix
FITXA TÈCNICA
cm cs eso es2 ba cf uni alt
Durada

1 hora a l'interior del Museu

Preu alumne

1,50€ entrada al Museo

Preu grup

Gratuït

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador