Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita-taller
NOVETAT
El joglar del picarol daurat
Visita i tallers: dansa medieval i el castell de fang
Descobreix el conte El joglar del picarol daurat. El joglar ens explicarà com viatjava per tot el món explicant contes i llegendes d’aventures que passaven pels pobles i aprendrem a dansar i a cantar cançons medievals. Tot seguit, farem un taller en què construirem un castell de fang. 
 
Objectius
* Desenvolupar la significació i la funció simbòlica: A través del conte introduirem els més petits en la noció de passat i de societat medieval, unes realitats absents que podem imaginar.  
* Acostar-nos al llenguatge musical i corporal: Treballarem les capacitats expressives i creatives a través de la dansa, la cançó i la veu. 
* Desenvolupament de les capacitats motrius, de percepció i creatives: A través de l’observació de models i de la manipulació del fang treballarem l’expressió plàstica del volum, la coordinació mà i ull i la interpretació a través dels objectes i la imaginació. 
 
Què farem?
Visitarem el Centre d’Interpretació dels Castells del Sió, introduirem la noció d’història i de passat llunyà a través del conte. Farem un breu retrat de la vida al castell i de l’ofici de joglar. Posteriorment, anirem a l’espai educatiu, on participarem en un taller de cançó i dansa medieval i després en un fang, on representarem una fortificació amb els seus elements més significatius (torre, espitlleres i merlets). Si les condicions meteorològiques ho permeten, l’activitat musical es durà a terme al pati i farem una volta per l’exterior del castell per observar-ne els elements més representatius.
Competències presents

comunicativa, lingüística i audiovisual

artística i cultural

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
p3 p4 p5
Durada

2 hores

Preu alumne

3 euros

Preu grup

60 euros (menys de 20 persones)

Museu

CASTELL DE CONCABELLA
T. 973 531 300

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador