Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita-taller
NOVETAT
Detall del gravat
Taller de gravat
El joc de l'oca. Taller de gravat

El Museu d'Art de Girona proposa aquesta visita-taller a l'alumnat de primària. 

Les xilografies o planxes de fusta, van permetre, a partir de la invenció de la impremta, il·lustrar de forma mecànica. El Museu d'Art conserva una de les col·leccions de xilografies més importants d'Europa. Després de descobrir aquesta col·lecció, que va servir per estampar des de jocs de cartes fins a llibres, i conèixer algunes tècniques de gravat, ens fixarem en el joc de l'oca i la seva antiguitat.

Al taller, ens distribuirem per imprimir conjuntament  un gran joc de l'oca, com els que es feien abans. Cada alumne realitzarà un gravat i l'estamparà sobre un full de gran format per acabar conformant un joc de l'oca ben especial. 

Nota: de novembre a abril es visitarà l'exposició temporal del Museu Primeres impressions, dedicada a les xilografies gironines. 

Habilitats que desenvolupa: apropar-se al Museu d’Art i la seva col·lecció; conèixer què és un gravat i com s’estampa sobre paper; aprendre terminologia pròpia del llenguatge artístic i de les tècniques del gravat; dissenyar i composar una imatge utilitzant els materials, tècniques i procediments propis del gravat en relleu; reconèixer les xilografies i les imatges estampades amb elles com a manifestació de la nostra cultura. 

Competències presents

artística i cultural

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
ci cm cs
Durada

1 hora i 30 minuts

Preu alumne

Grups de 21 a 30 alumnes: 3.30€/alumne.

Preu grup

Grups de menys de 21 alumnes: 66€/grup

Museu

MUSEU D'ART DE GIRONA
T. 972 203 834/ 972 942 959

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador