Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita guiada
NOVETAT
Detall del quadre
El gran dia de Girona, anatomia d'un quadre

El Museu d'Art de Girona proposa aquest itinerari a l'alumnat de batxillerat.

A l'auditori Josep Irla de la Generalitat de Catalunya, antiga capella de l'Hospital de Santa Caterina, avui s'hi exposa la pintura El gran dia de Girona, del pintor Ramon Martí Alsina, una de les obres més destacades de l'art català del segle XIX. Aquest quadre, de dimensions excepcionals (5,40mx11,90m), el més gran pintat mai a Catalunya, narra la victòria fugaç de la ciutat de Girona sobre l'exèrcit napoleònic, al setembre de 1809.

A partir de l'observació detinguda de l'obra ens aproparem al context polític i social de la Guerra del Francès, i coneixerem un dels episodis més importants de la història recent de la ciutat. Alhora, esbrinarem aspectes de la tècnica pictòrica i coneixerem com es restaura un quadre d'aquestes dimensions a través d'un audiovisual.

Habilitats que desenvolupa: anàlisi i interpatació de l'obra, utilitzant el llenguatge específic de les arts plàstiques; fomentar l'autonomia davant l'obra d'art i el pensament crític; conèixer el setge de Girona, valorant-ne els fets, els escenaris i les manifestacions artístiques que hi estan relacionades; interpretar l'obara de Ramon Martí Alsina, el seu ideari, el procés creatiu d'El gran dia de Girona, i el seu significat; analitzar els fets polítics més rellevants de la construcció de l'estat liberal a Espanya, i valorar les continuitats i canvis respecte l'Antic Règim.

Competències presents

comunicativa, lingüística i audiovisual

artística i cultural

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
ba
Durada

1hora 30 minuts

Preu alumne

3,30€ per alumne/a (grups de 21 a 30 alumnes)

Preu grup

66€ (grups de 20 alumnes o menys)

Museu

MUSEU D'ART DE GIRONA
T. 972 203 834/ 972 942 959

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador