Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
altres
NOVETAT
Docs & Teens

Projecció de documentals pel públic adolescent. Una proposta del Docs del mes per descobrir i analitzar realitats properes i d’arreu.

Projectem la pel·lícula documental “Joana Biarnés, una entre tots” amb posterior col·loqui entre els alumnes i els directors i/o protagonistes del projecte audiovisual. 

Dia: 6 de febrer // Horari: 10h o 12h // Lloc: Cinema Truffaut 

Sinopsis: 

Es va colar a la suite dels Beatles, va enganyar Roman Polanski, va ser fotògrafa de Raphael, va escollir el vestit de Massiel per Eurovisió, Clint Eastwood la va besar als llavis. Fou amiga de Xavier Cugat, Joan Manuel Serrat, la Duquesa d’Alba, Fernando Rey, el Cordobés, Lola Flores, Salvador Dalí… 

Aquesta és la desconeguda vida i obra de la Joana Biarnés, la primera fotoperiodista espanyola, recuperada gràcies al descobriment el segle XXI de les impressionants imatges amb les que la llavors jove fotògrafa va immortalitzar les terribles riuades del Vallès l’any 1962. 

Una pionera que va vèncer els prejudicis d’una època, va triomfar en la seva professió, va conèixer i immortalitzar a grans personatges de la història i quan es podia haver convertit en llegenda, va desaparèixer. 

Direcció: Òscar Moreno i Jordi Rovira // Producció: 2015  // Durada: 72 minuts 

Activititat de DocsBarcelona organitzada a Girona pel Museu del Cinema. 

 

Competències presents

comunicativa, lingüística i audiovisual

artística i cultural

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Comparteix