Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Itineraris
NOVETAT
Descobrint la Girona romana
Descobrint la Girona romana

El Monestir de Sant Pere dels Galligants proposa aquest itinerari a l'alumnat d'educació secundària.

Descobrint la Girona romana, consisteix a recórrer el Barri Vell de la ciutat de Girona i que l'alumnat intenti descobrir els llocs més significatius de la Gerunda romana.

L'objectiu principal és apropar-lo al coneixement, la identificació i l'estudi del patrimoni romà de la Gerunda romana. L'àmbit de treball contempla tant les restes monumentals de la muralla com aquelles més modestes, integrades en elles que ajuden a la millor comprensió del llegat romà a la nostra ciutat i el territori que l'envolta. Aquests recorreguts de l'itinerari són complementaris al taller que es fa al monestir de Sant Pere Galligants.

Amb la possibilitat d'escollir entre dos itineraris (segons la disponsibilitat de cada centre), l'alumnat fa una recerca recorrent els carrers que havia ocupat la muralla romana al Barri Vell de Girona. L'objectiu és fer-se una idea global dels elements que conformaven la ciutat romana de Gerunda. La distribució espacial de la mateixa, l'ordenació del territori al seu entorn, les adaptacions a la topografia, etc.

Habilitats que desenvolupa: fomentar un comportament participatiu i de respecte envers el grup, crear un hàbit de rigor i d'ordre en el treball individual i en grup; motivar l'interès pel passat a partir de la participació pràctica; sensibilitzar l'alumnat sobre la importància de la conservació del patrimoni com a memòria històrica. 

Competències presents

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
eso es2
Durada

2 hores

Preu alumne

3,60€ per alumne/a (taller + itinerari curt) 4,50€ per alumne/a (taller + itinerari llarg)

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT
MATERIAL DIDÀCTIC

Identificador