Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita-taller
De caçadors a pagesos. La revolució neolítica
De caçadors a pagesos. La revolució neolítica

El MAC proposa aquest taller a l'alumnat d'educació secundària. 

Durant la prehistòria es varen produir grans canvis. Des del procés d'humanització, que va durar milers d'anys, fins al Paleolític i després el Neolític, l'home va adaptar-se al medi mitjançant tots els seus recursos i la cultura. Després de conèixer les claus del llarg procés d'humanització, veurem com es vivia al Paleolític d'una manera nòmada i com això va anar canviant. 

Fruit d'una bonança climàtica, molt lenta, es produeix una nova adaptació al medi per part de les comunitats amb noves estratègies econòmiques: l'aparició de l'agricultura i la domesticació d'animals, en aquest nou període que anomenem Neolític. La vida es torna més estable en poblats, noves relacions dels grups humans, dels habitatges, les eines, les activitats...

Per entendre com vivien al Paleolític i com es van produir aquests canvis al Neolític ens caldrà entendre el període, tot experimentant una de les activitats que s'hi feien: la ceràmica.

Habilitats que desenvolupa: que l'alumnat conegui el context del paleolític i del neolític a partir de les restes arqueològiques; aprendre a construir aquest coneixement a partir de les seves reflexions i de la pràctica, amb l'ajuda i les aportacions del grup; desenvolupar les capacitats imaginativa i artística, i aprendre a valorar i respectar el patrimoni pel seu valor cultural i com a font de coneixement. 

Competències presents

artística i cultural

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


EXPOSICIÓ relacionada
Caçadors i recol·lectors. Les cultures paleolítiques

El paleolític (-2.500.000 a -10.000 anys) és la primera etapa de la humanitat i la més llarga. És l’època en la qual va néixer la nostra espècie, que va evolucionar des dels primers homínids fins a arribar als éssers humans actuals –l’Homo sapiens–, fa només entre 200.000 i 160.000 anys. Es considera que comença amb les primeres eines de pedra i que acaba amb l’inici de l’agricultura.

Encara que ens sembli una època molt llunyana, va ser fonamental per al nostre desenvolupament, ja que durant aquest període els nostres avantpassats van adquirir els trets que defineixen la condició humana: fer eines, dominar el foc, parlar i comunicar-se, representar la realitat, acomiadar els morts...

Comparteix
FITXA TÈCNICA
eso es2 cf alt
Durada

2 hores

Preu alumne

3,60€ per alumne/a (grups de 20 a 30 alumnes). Els preus són vàlids fins el proper canvi de tarifes.

Preu grup

72€ (grups de 20 alumnes o menys). Els preus són vàlids fins el proper canvi de tarifes.

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT
MATERIAL DIDÀCTIC

Identificador