Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita-taller
NOVETAT
Cultura i esport a la Masia d’en Cabanyes

Les curses d’orientació són un esport on el participant utilitza un mapa detallat d’un àrea per trobar uns determinats elements característics i diferenciadors situats en l’esmentada àrea, sovint amb l’ajut d’una brúixola . El repte és trobar la millor ruta per arribar a aquests elements i fer-ho en el menor temps possible. Una cursa d’orientació és pot prendre com un agradable passeig enmig de la natura o bé com un esport competitiu.

El joc que us proposem consta de 2 parts. La primera, té una durada de 50 minuts i té per objectiu fer descobrir i ajudar a interpretar als nens i nenes el Romanticisme i el segle XIX; l’aportació de la família Cabanyes a la ciutat de Vilanova i a la comarca, i l’impacte de la ciència i la tècnica al Garraf. Així mateix, es visitaran les estances de la família i els seus espais quotidians, que ho van ser de Manuel de Cabanyes (poeta); Joaquim de Cabanyes (pintor i militar); Josep Anton de Cabanyes (germà gran del poeta, hisendat, escriptor i col·leccionista); Josep Maria de Cabanyes (especialista en ciències naturals); Isidoro de Cabanyes (militar i persona vinculada a la primera gran empresa elèctrica del país) i Alexandre de Cabanyes (pintor), el darrer de la nissaga d’artistes que va viure a la Masia. Durant aquesta visita haurem d’estar molt atents als detalls que veiem o escoltem, perquè seran claus per poder completar amb èxit la segona part de l’activitat: El Joc d’Orientació. Aquest, es farà pels exteriors de la casa, a tot l’espai natural propietat de la mateixa Masia. – Us proposem un joc d’orientació combinat amb la recerca de fites i la resolució d’enigmes. Esperem que hagueu escoltat i observat bé, perquè us farà falta. – Accepteu el repte?

Competències presents

artística i cultural

aprendre a aprendre

coneixement i la interacció amb el món físic


Objectius

Combinar esport i aprenentatge en aquest espai històric i entorn privilegiat. L’activitat s’inicia amb una visita al Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, on els i les alumnes hauran d’estar molt atents per a poder posteriorment resoldre les fites i enigmes que els proposaran a la cursa d’orientació. Un joc que posarà a prova els coneixements adquirits i aptituds i joc en equip dels participants.

A través de la visita al CIRMAC de la Masia d’en Cabanyes l’alumnat s’endinsarà al segle XIX i al Romanticisme, alhora que coneixerà la història d’una de les famílies més influents del seu temps.

Comparteix
FITXA TÈCNICA
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador