Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita guiada
NOVETAT
Façana de l'arxiu
Instal·lacions de l'arxiu
Alumnes fent l'activitat
Conèixer l’arxiu

El servei didàctic és el lligam entre el món de l’ensenyament i els arxius per tal d’iniciar i ajudar els estudiants a conèixer i valorar el patrimoni documental del país i a considerar-lo, en definitiva, com a la nostra memòria històrica i com a tal susceptible de ser estudiat. També s’ha de tenir present la dimensió administrativa de la documentació per informar i conscienciar els alumnes de la necessitat dels processos administratius basats en la documentació. Aquests procediments són la garantia de preservació dels seus drets com a ciutadans davant l’administració.

L'Arxiu Històric ofereix visites de coneixement de l’arxiu i dels seus fons per a estudiants. Aquesta activitat inclou una classe teòrica sobre l’arxiu i les seves funcions que s’imparteix a l’aula amb el suport d’un breu audiovisual sobre els tres arxius històrics provincials de Catalunya i un recorregut comentat a les instal·lacions. 

A nivell universitari també des de l'Arxiu hi ha una relació habitual amb professors i estudiants de la Universitat de Girona, amb l'objectiu de col·laborar en la formació dels futurs investigadors i investigadores del camp de la recerca històrica

 

Competències presents

comunicativa, lingüística i audiovisual

tractament de la informació i competència digital

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
ba cf uni
Durada

1 hora i 45 minuts

Preu alumne

Gratuït

Preu grup

Gratuït

Museu

ARXIU HISTÒRIC DE GIRONA
T. 972 22 55 00

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador