Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita guiada
NOVETAT
Castell + Castell

Visites guiades: Centre d’Interpretació i un altre castell de la Segarra

Començarem al Centre d’Interpretació dels Castells del Sió amb un viatge guiat per la història medieval d’aquesta contrada i veurem l’evolució dels seus castells durant  l’època moderna i fins a l’actualitat. Desprès mirarem i comentarem amb els nens i nenes l’audiovisual sobre la vida als castells. En acabat, anirem a visitar un altre castell de la Segarra: el castell de les Pallargues, el de les Sitges, el de Florejacs o el de Vicfred o bé la vila closa de Montfalcó Murallat. 

Objectius

* Comprendre els trets definitoris del feudalisme com a sistema d’organització social, polític i econòmic al voltant del castell. 

* Conèixer l’evolució dels castells des dels seus inicis fins a l’època actual en relació amb la seva funció en cada moment històric.

* Reconèixer en el medi natural, social i cultural els canvis i les oportunitats relacionats amb el pas del temps, comprendre algunes relacions de successió i simultaneïtat, de cronologia i durada, i aplicar aquests conceptes la interpretació del present, la comprensió del passat i la construcció del futur.

*Analitzar i valorar críticament la intervenció humana en l’entorn i el seu impacte al llarg del temps per poder adoptar compromisos individuals i col·lectius d’actuació en la protecció i millora del patrimoni històric i cultural. 

* Participar activament en les propostes de l’activitat, valorar el diàleg i el treball en grup i mantenir una actitud de respecte vers els espais on es desenvolupen les activitats. 

Què farem?

Visitarem el Centre d’Interpretació dels Castells del Sió d’una manera amena i divertida a través d’explicacions, preguntes, relats i llegendes. Començarem el recorregut parlant de la línia del temps i l’època medieval. Desprès ens situarem en l’àmbit geogràfic de les ribes del Sió, en aquest tram de la Marca Hispànica, per reconèixer-hi els bàndols enfrontats a banda i banda de la frontera: els feudals i els andalusins. Parlarem dels castells com a element central del poder i la vida dels pobles de l’edat mitjana. En veurem els tipus i seguirem l’evolució en el temps fins a l’època moderna des de l’esplendor fins a la crisi del camp català, on inicia la seva decadència. Amb l’audiovisual La vida al castell podrem imaginar-nos com vivien els senyors i senyores dels castells i coneixerem els usos de les diferents estances. Per finalitzar, farem una visita guiada per l’interior d’un castell de la Segarra o bé per la vila closa de Montfalcó Murallat.

Competències presents

comunicativa, lingüística i audiovisual

artística i cultural

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
p3 p4 p5 ci cm cs
Durada

4 hores

Preu alumne

7 euros

Preu grup

140 euros (menys de 20 alumnes)

Museu

CASTELL DE CONCABELLA
T. 973 531 300

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT
MATERIAL DIDÀCTIC

Identificador