Cercador d'activitats
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Temàtiques
Casa, Treball, Festa

Visita comentada a l'exposició permanent del Museu Etnològic, un museu amb vocació social, que busca entendre el món contemporani mitjançant la cultura material de la vida quotidiana.

Els objectes, eines de treball, atuells de cuina, elements rituals o joguines, ens permetran descobrir els grups humans que els han creat i fet servir, aquí i allà, ara o abans. Veurem, des de la mirada de l'antropologia, com el canvi cultural i la transformació constant de les societats pot quedar reflectit en els objectes. Podrem aprofundir en els àmbits on es desenvolupa la vida humana, amb un espai destacat al Museu dedicat als oficis tradicionals com la pesca, l'agricultura, la ramaderia o el tèxtil.

Competències presents

comunicativa, lingüística i audiovisual

artística i cultural

aprendre a aprendre

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Objectius

L’alumnat treballarà, a través de la percepció i la manipulació dels objectes de la col•lecció i la creació lliure d’objectes, els següents aspectes: 

•    Establir relacions entre la informació que aporten els objectes quotidians amb l'estudi de la cultura i la societat, passada i actual.

•   Donar valor a les activitats bàsiques de manteniment dels grups humans, el paper de les tecnologies i l'entorn natural.

•    Comparar els diferents àmbits de la cultura pròpia amb altres cultures, des de l'ambit domèstic, al món del treball i al temps de lliure, al de les creences i l'ambit de la festa i la protesta.

 

•    Elaborarà habilitats d'estructuració de relats orals.

 

 

 

Comparteix
FITXA TÈCNICA
eso es2 ba
Durada

120 minuts

Preu alumne

3,5€

Preu grup

65€

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador