Aquesta és una proposta de diferents activitats per fer a classe, sobre l’obra i la figura de Carles Fontserè. El docent pot obtenir els materials, per dur a terme cada una de les activitats, descarregant-los en aquest mateix web. A la secció "Material didàctic" hi ha la presentació de Carles Fontserè i el dossier pel docent. A la secció "Descàrrega de recursos" hi ha tot un seguit de fitxers ZIP amb el material per a fer les activitats. En aquest sentit es recomana seguir l’esquema de la pàgina 35 del dossier pel docent per comprendre la disposició dels materials descarregats mitjançant els ZIP.
Proposem una activitat en la qual els alumnes coneguin el llegat de Carles Fontserè i l’ordenin tot imaginant com hagués estat una col·lecció de fotollibres amb les seves fotografies. Partint d’un conjunt de fotografies de Nova York, els alumnes s’aproparan primer al llenguatge fotogràfic per tal d’entendre la mirada de Carles Fontserè, per editar després un fotollibre amb algunes d’aquestes imatges, aproximant-se a temes de narració visual i paginació, entre d’altres.
Sent el fotollibre un format en auge per mostrar el treball de diferents artistes, aquesta pot ser una gran oportunitat per entendre quines són les seves característiques i com és el procés creatiu d’elaboració d’un llibre. Al mateix temps, i tenint en compte que la proposta està pensada per fer dialogar les imatges per elles mateixes, sense cap tipus de text que les acompanyi, els alumnes coneixeran i treballaran les característiques del llenguatge visual.
En darrer lloc, val la pena destacar que, el desembre de 2016, es publica un fotollibre amb les imatges de Carles Fontserè. Així doncs, els alumnes poden comparar el seu propi treball amb el que ha realitzat una editorial dedicada exclusivament a l'edició de fotollibres.
L’activitat que plantegem està organitzada en quatre blocs diferenciats: presentació de Carles Fontserè, anàlisi de les seves fotografies, descoberta del fotollibre i, com a activitat final, elaboració d'un fotollibre amb les imatges de Carles Fontserè. Cada bloc té un còmput d'hores aproximat, amb un total de 10 hores de treball. No obstant això, cada professor o professora pot adaptar l'activitat, segons el temps de què disposi.