Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Itineraris
Materials de l'època
Barcelona 1714. Escenaris de la guerra de successió

El MHC proposa aquest itinerari a l'alumnat d'educació primària, secundària, batxillerat, cicles formatius, universitaris i públic adult. 

Aquest itinerari ens permetrà fer un recorregut per racons de Barcelona que donen testimoni del que va significar la Guerra de Successió i veure com aquest esdeveniment successori de la corona hispànica, derivà en la pèrdua de la independència política i econòmica del Principat de Catalunya.

La Guerra de Successió (1702-1715) va ser, d'entrada, un conflicte internacional per escollir el successor al tron de la Monarquia Hispànica, que afectà la pràctica totalitat d'estats europeus i les seves colònies d'ultramar. S'hi enfrontaren la França de Lluís XIV, partidària del duc Felip d'Anjou (Felip V), i els estats de la Gran Aliança de la Haia (Anglaterra, Alemanya, Països Baixos, etc.), defensors de l'Arxiduc Carles d'Àustria (Carles III). El conflicte esdevingué ben aviat, també, una guerra civil al si de la Monarquia Hispànica. Amb algunes excepcions a banda i banda, la Corona de Castella s'arrenglerà molt majoritàriament a favor de Felip V, mentre la Corona d'Aragó, i en especial Catalunya, ho féu amb Carles III.

Al llarg del passeig descobrirem com era la Barcelona d'abans de la guerra com es va patir el conflicte i les conseqüències de la derrota. 

Competències presents

comunicativa, lingüística i audiovisual

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
cs eso es2 ba cf alt
Durada

2 hores

Preu grup

97€ (màxim 25 alumnes)

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT
MATERIAL DIDÀCTIC

Identificador