Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita-taller
NOVETAT
Bandolers a la vista!

Visita i joc de rol dels bandolers

Descobrirem la història i l’evolució dels Castells del Sió, des del seu naixement fins a la seva decadència i coneixerem uns personatges perillosos de la crisi del món agrari: els bandolers  Perot Rocaguinarda, el Negre d’Alta-Riba i Bord Sacirera sembraven el terror per la Segarra assaltant i robant! Recrearem l’ambient d’aquella època amb un joc de rol on els nens i nenes en seran els protagonistes. 

Objectius

* Conèixer l’evolució dels castells des dels seus inicis fins a l’època actual en relació amb la seva funció en cada moment històric.

* Comprendre els trets definitoris del feudalisme com a sistema d’organització social, polític i econòmic al voltant del castell. 

* Posar l’accent en l’època de crisi i inseguretat del món agrari en què van sorgir les figures dels bandolers i conèixer quin paper van tenir aquests personatges de la nostra història.

* Reconèixer en el medi natural, social i cultural els canvis i les oportunitats relacionats amb el pas del temps i aplicar aquests conceptes a la interpretació del present, la comprensió del passat i la construcció del futur.

*Desenvolupar la competència comunicativa oral i explorar les possibilitats i els recursos expressius del propi cos per comunicar sensacions, emocions i idees.

* Representar i evocar aspectes de la realitat viscuda, coneguda o imaginada i expressar-los mitjançant les possibilitats simbòliques que els ofereix el joc i altres formes de representació participant en dinàmiques de grup.

Què farem?

Visitarem el Centre d’Interpretació dels Castells del Sió i contarem llegendes i relats. Començarem el recorregut parlant de la línia del temps i l’època medieval. Ens centrarem a fer-nos una idea de com es van crear i com han anat evolucionant els Castells del Sió, des de l’edat mitjana fins a l’època moderna. N’estudiarem l’estructura, veurem les tècniques constructives i les tipologies de castells segons les funcions que van tenir: torres de guaita, castells gòtics, castells palau i cases fortes. Finalment ens entretindrem a recrear l’època d’inseguretat en que van ser protagonistes els bandolers i explicarem la història d’alguns que van tenir vinculació amb aquest territori. Finalment, farem un joc de rol: cada nen i nena representarà un personatge de la societat moderna de l’època del bandolerisme i perseguirà el seu objectiu seguint les consignes del seu rol.

Competències presents

comunicativa, lingüística i audiovisual

artística i cultural

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
ci cm cs
Durada

2 hores

Preu alumne

3 euros

Preu grup

60 euros (menys de 20 persones)

Museu

CASTELL DE CONCABELLA
T. 973 531 300

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT
MATERIAL DIDÀCTIC

Identificador