Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita guiada
Cisterna
Aquae

Empúries proposa aquesta visita guiada a l'alumnat d'educació primària, secundària i batxillerat.

En aquesta visita, que té com a fil conductor l'ús de l'aigua a la ciutat antiga, es fa especial menció als aspectes relacionats amb l'aigua com a font de vida (mètodes d'obtenció, sistemes de filtratge, pous, cisternes, clavegueram, etc.) i com a font de plaer (termes, piscines, rituals, etc.). L'educador explica als alumnes la importància que l'aigua tenia en l'antiguitat, a partir dels vestigis arqueològics relacionats amb els seus diferents usos.

Habilitats que desenvolupa: identificar les principals etapes de la història de la humanitat; conèixer els trets més importants de les civilitzacions grega i romana; identificar les formes de vida a Catalunya abans i després de la romanització; desvetllar l'interès pel coneixement de la nostra història; valorar i respectar costums i formes de vida dels avantpassats, entenet-los com a herència de civilització; aprendre a valorar i respectar el patrimoni pel seu valor cultural i com a font de coneixement, i actuar a favor de la seva protecció. 

Competències presents

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic


Una comarca de museu. Itinerari escolar per gaudir de l’Alt Empordà a través dels seus museus. Un recurs pel professorat per tal de facilitar-los la seva tasca educativa, apropant a través d’una selecció i seqüenciació les activitats educatives de 8 museus que es troben a la comarca en funció del currículum escolar i la nova mirada competencial. Per a més informació, truqueu al telèfon del Museu. 

Programa Alt Empordà a fons. Les escoles i els instituts de l’Alt Empordà poden acollir-se a aquest programa del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, pel qual tenen gratuït el monitoratge de dos grups per centre durant el curs escolar. Per a més informació, truqueu al telèfon del Museu. 

Programa Indika. Les escoles i els instituts de les comarques gironines poden acollir-se a aquest programa de la Diputació de Girona, del qual tenen al voltant del 85 % de l’activitat subvencionada.

Comparteix
FITXA TÈCNICA
ci cm cs eso es2 ba
Durada

1 hora i 45 minuts

Preu alumne

3,60€ per alumne/a (grups superiors a 20 alumnes)

Preu grup

72€ (grups de 20 alumnes o menys)

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador