PREGUNTES FREQÜENTS

• Com usar Instagram per participar en el concurs?

 

En el concurs poden participar tots aquells usuaris de l'aplicació mòbil Instagram amb perfil públic, que estiguin inscrits en la llista d'algun dels centres educatius participants. És imprescindible que l'usuari segueixi en Instagram el compte oficial del concurs @EFIM
Els participants hauran  compartir la seva fotografia a través del seu perfil personal (o col·lectiu) d'aquesta xarxa social.

 

• Què puc fer si no tinc un compte d'Instagram?

 

Els concursants que no tinguin un compte personal en Instagram poden consultar els passos necessaris per crear-la aquí: http://es.wikihow.com/abrir-una-cuenta-de-Instagram-a-trav%C3%A9s-de-un-PC o animar al seu grup a crear un compte col·lectiu que representi a tota la classe.

 

• Què és Hashtags?

Una etiqueta o hashtag (de l'anglès hash, coixinet o numeral i tag, etiqueta) és una cadena de caràcters formada per una o diverses paraules concatenades i precedides per un coixinet o numeral (#). S'usa en serveis web tals com Twitter, Facebook i uns altres per assenyalar un tema sobre el qual gira certa conversa. Perquè el concurs sigui possible es requereix que las fotografies pujades a la xarxa social per als participants s'etiquetin sota un hashtag que les agrupi com part del concurs. El hashtag a utilitzar serà #efim18. A aquest hashtag general del concurs s'haurà d'agregar el hashtag distintiu del centre educatiu proporcionat prèviament: #nomdelcentreeducatiu

 

• Puc participar si no tinc un telèfon mòbil propi?

 

Si, en tot cas has de notificar a algun docent del teu centre educatiu i sol·licitar-li que ens enviï la teva fotografia feta amb càmera digital al correu oficial del concurs. Nosaltres ens encarregarem de pujar-la al compte d' Instagram del concurs.

 

• Com se si la meva fotografia ha estat admesa en el concurs?

 

Una vegada publicada la teva fotografia sota el hashtag #efip18, el compte d'Instagram del concurs s'encarregarà de validar la seva participació a través de l'eina de repost. Les fotografies es consideraran admeses a concurs només quan es puguin veure en el compte oficial Instagram @efim.cat

 

• Com se si he guanyat el concurs?

 

Una vegada finalitzat el concurs, s'informarà als guanyadors que han guanyat mitjançant un comentari en la seva foto i un missatge per correu electrònic al centre educatiu i al docent responsable de l’EFIM. També es publicarà un llistat al web i xarxes socials del concurs.

 

ENLLAÇOS D'INTERÈS

 

COMPOSICIÓ FOTOGRÀFICA 

La composició és una eina molt potent a l'hora de transmetre sentiments. La inclusió o no de certs elements pot ajudar-nos a narrar una història o a canviar el missatge transmès en una foto. Als següents enllaços que hem seleccionat pots trobar recursos i consells per realitzar les teves fotografies.

10 consells per fer una bona fotografia
http://fotollum.com/blog/10-consells-per-fer-una-bona-fotografia
 
Set trucs curiosos per a fer fotografies diferents amb el mòbil.
http://www.xatakafoto.com/consejos/-trucos-fotos-movil
 
Com fotografiar un monument
http://www.lourdesbalduque.com/como-fotografiar-un-monumento
 
Principis bàsics de fotografia
http://www.thewebfoto.com/2-hacer-fotos/214-composicion
 
Fotografies de Nit i Monuments
http://www.tomaunafoto.com/tecnica-foto-noche-y-monumentos
 
Tipus de plànols i enquadraments:

https://prezi.com/6myaoczeumci/tipos-de-planos-y-encuadre/

 

INSTAGRAM

Instagram pas a pas

http://www.webespacio.com/instagram-para-principiantes

Filtres d’Instagram: quan i com utilitzar-los

http://www.huffingtonpost.es/2014/04/22/filtros--?instagram_n_5191721.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DESCARREGAR EN PDFDescarregar