PROGRAMA D'AJUTS PER A SORTIDES CULTURALS AL PATRIMONI CULTURAL CATALÀ

Vols visitar el patrimoni cultural amb els teus alumnes i el transport és un problema? Si la teva escola és un centre situat en una zona socioculturalment desafavorida o un centre de màxima complexitat us podem ajudar!

Des de l’ACdPC creiem que és clau que les noves generacions coneguin i estimin el seu patrimoni cultural. El patrimoni és un element bàsic per construir la nostra identitat però també per reconèixer el valor de la diversitat, del respecte, i de la importància del diàleg amb els altres. A més, com la lectura, la visita a museus o espais patrimonials pot esdevenir una font inestimable de gaudi i de creixement personal i, per tant, convé donar a conèixer i estimular aquest hàbit entre els més petits per tal que, de més grans, tinguin l’oportunitat de gaudir-ne. 

ArGO!nautes és un programa d’ajuts a les sortides escolars als espais patrimonials catalans adreçada als centres educatius situats en entorns socials i econòmics desafavorits perquè puguin accedir als museus, monuments i jaciments de la Generalitat de Catalunya i altres equipaments patrimonials adscrits al programa. L’objectiu final és fer accessible el patrimoni cultural a tots els nens i nenes de Catalunya.

El programa ArGO!nautes està impulsat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i compta amb l’ajut d’entitats i empreses que també creuen en aquesta iniciativa i aposten per l’educació de les noves generacions. La seva implicació i les seves aportacions són les que ajuden a fer-lo possible. Moltes gràcies a totes elles.

 

Renfe Rodalies de Catalunya
Tram
FCG Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya
Moventia